VACATURE


Student

BREDA of ETTEN-LEUR


STAGIAIR MEEWERKEN OF AFSTUDEREN

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek waar je jezelf verder kunt ontwikkelen? Bij Witlox VCS zijn wij regelmatig op zoek naar stagiaires!
Je kunt hierbij denken aan meelopen op onze Samenstelpraktijk en/of Controlepraktijk of het uitvoeren van een afstudeeronderzoek.

MEELOPEN OP DE SAMENSTELPRAKTIJK: WAT GA JE DOEN?

Je leert bij ons de basis van het accountancy beroep en de financiële kneepjes van het vak, waarbij we je zo breed mogelijk bij allerhande zaken zullen betrekken. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitwerken van financiële administraties en het verwerken van administraties tot jaarrekeningen. Daarnaast ga je aan de slag met het voorbereiden en verzorgen van de aangiftes van de diverse belastingsoorten.

MEELOPEN OP DE CONTROLEPRAKTIJK: WAT GA JE DOEN?

Werken in de Audit betekent dat je een wezenlijke rol speelt in het controleren en beoordelen van de financiële zaken van onze klanten, en dat bedrijven, investeerders en toezichthouders er op kunnen vertrouwen dat jaarrekeningen, bedrijf kritische informatie en -processen juist zijn.

Bij ons leer je de basis van het accountancy beroep, de financiële kneepjes van het vak en inzicht in alle facetten van de bedrijfsvoering waardoor je zaken in hun onderlinge samenhang kunt zien. Wij zullen je zo breed mogelijk bij allerhande zaken betrekken. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitvoeren van controleopdrachten onder toezicht van een assistent accountant en/of accountmanager. 

Als stagiair(e) maak jij onderdeel uit van een team bestaande uit een Teamleider, Accountmanagers en Assistent Accountants, waarbij één van hen jouw vaste begeleider wordt. Doordat we in kantoortuinen werken, hoor en zie je veel van wat er zich afspeelt en kun je gemakkelijk vragen stellen. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. We investeren in jonge ambitieuze mensen die onze accountants van de toekomst willen worden: financiële adviseurs en sparringpartners voor onze klanten.

Uiteraard mag je van ons een goed inwerktraject verwachten waarbij je kennis maakt met verschillende facetten van het accountancy vak, onze werkwijze en onze systemen om steeds zelfstandiger te kunnen werken. Bovendien werk je vanuit deze basis door aan je carrière als accountant. Het verloop van je carrière bepaal je voor een belangrijk deel zelf. Wij kijken graag samen met jou hoe jouw wensen en behoeften passen binnen onze team- en organisatiedoelstellingen.

UITVOEREN VAN EEN AFSTUDEERONDERZOEK: WAT GA JE DOEN?

Ook voor het uitvoeren van een afstudeeronderzoek ben je bij ons welkom. Afhankelijk van de behoefte van de klant en jouw persoonlijke interesse zorgen we samen voor een passende opdracht die voldoet aan de eisen van school. Je kunt aan diverse verschillende onderwerpen denken, zoals; waarderingsvraagstukken, kostprijsberekeningen en het analyseren van bedrijfsprocessen. Vanuit Witlox zorgen wij voor goede begeleiding door een Teamleider, Accountmanager of Assistent Accountant.

WIE ZOEKEN WIJ?

  • Student MBO Bedrijfsadministratie, HBO Accountancy, HBO Bedrijfseconomie of een andere relevante (voltijd) opleiding.
  • Een dienstverlenende persoonlijkheid met goede communicatieve vaardigheden.
  • Een gemotiveerde en enthousiaste student met goede communicatieve vaardigheden.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

  • Jarenlange ervaring in het begeleiden van stagiaires doordat we al 21 jaar convenant partner zijn van Avans Hogeschool Breda.
  • Een vaste begeleider met de juiste ervaring en kennis die samen met jou werkt aan een succesvolle stageperiode.
  • Een professionele werkomgeving met een gezellige en informele werksfeer.

Wil je meer weten over Witlox VCS? Kijk eens op onze website www.witloxvcs.nl.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maartje van der Bijl op 076 - 522 53 30 of maartje.vanderbijl@witloxvcs.nl.